czwartek, 25 października 2012

Z KUCHNI BIEGACZA

Przedstawiam dzisiaj pomidorowo parykowo ogórkowy :) napój Kiliana, idealny po ciężkim treningu.

Potrzebujemy:
1 dojrzały duży pomidor (obieram ze skórki)
2 i 1/2 szklanki soku pomidorowego (może być Tymbark 2x300 ml)
1 papryka
1 zielony ogórek (wypestkowany)
1/2 białej cebuli
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
2 łyżki stołowe octu wiśniowego (którego nie miałem i w zamian dodałem winnego)
1 mała łyżeczka soli morskiej
3 ząbki czosnku





Całość rozdrabniamy mieszamy i wrzucamy do blendera. Następnie, na kilka godzin, wstawiamy do lodówki. Starcza tego na 5-6 porcji. 

2 komentarze:

  1. Próbuję sobie wyobrazić smak tego...
    Taka zimna pomidorówka jednym słowem?:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Napój ma smak dosyć ostry, raczej nie przypomina tradycyjnej pomidorówki. Schłodzony nieźle orzeźwia.

    OdpowiedzUsuń